Steak tartaar

Deze steaktartaar heb ik een beetje van mezelf een beetje van BBQuality.nl. Naast mijn vorige tartaar, stond deze ook op het menu voor Valentijnsdag. Dacht ik te scoren met een zalmtartaar, nou deze ging daar nog boven! Moet ik zeggen, dat ik deze ook zelf wel erg lekker vond. Het is vrij eenvoudig. Althans, ik had de tartaar klaar liggen. Moest alleen even ontdooid worden. Dat scheelt natuurlijk een handje snijwerk. Met een malse biefstuk (bij voorkeur van de haas) en die in kleine blokjes werkt dit natuurlijk ook! Hier komt de ingrediĆ«ntenlijst:

  • 2 tartaartjes van BBQuality
  • 1 flinke tl gladde mosterd
  • 1 flinke tl ketchup
  • 1 tl worcestersaus
  • rode ui
  • augurk
  • kappers
  • eitje
  • truffelmayonaise

Het rund was al fijngesneden (het is al een tartaar). Deze kan dus rechtstreeks in de kom met de mosterd, ketchup en worcestersaus. Roer dit even goed door. Dit zou je even een kwartiertje/ twintig minuten in de koelkast kunnen zetten om de smaken lekker in te laten trekken. Als je daarop kan wachten! Snijd de rode ui en augurk klein. Plaats een ring op een bordje en schep de helft van de inhoud van de kom daarin (de andere helft is voor het 2e bordje ;)). Maak met een lepel een klein kuiltje in de tartaar.  Scheid de dooier van het eiwit en leg de dooier op de tartaar in het kuiltje. Zoals op de foto te zien is deze optioneel. Sommige mensen houden niet van een rauwe eierdooier.Leg vervolgens de overige ingrediĆ«nten netje opgemaakt op of rond de tartaar. Klein kloddertje truffelmayo ernaast, een optioneel takje groen (peterselie, bieslook of zelfs een blaadje sla!) en ‘Eet smakelijk’!

Steak tartaar

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *