En iets te grote amuse is dit geworden. Het hadden er wel 3 kunnen zijn! Als je dit mooi verdeeld over een paar amuse lepels kun je hier meerdere mensen blij mee maken. Bijgaande afbeelding is meer en klein voorgerechtje geworden. Of 1 van de gangen van gisteren eigenlijk. De ingrediëntenlijst:
- Cranberrypaté
- Spek, Pancetta of bacon
- Rode ui
- Balsamicoazijn
- Suiker
- Rucola
Snijd de ui(en) in kwartringen. Lekker dun. Doe ze met een klein beetje olie in de pan en bak ze heel langzaam op laag vuur. Ze moeten helemaal zacht karamelliseren. Als ze erg droog bakken, voeg dan een beetje water toe en houd dit goed in de gaten.
Voeg een flinke schuit balsamicoazijn toe en een schep suiker. Laat dit ook weer lekker inkoken/ bakken/ karamelliseren.
Snijd ondertussen de paté in kleine blokjes en doe er een plakje spek omheen.
In een droge pan bak je het pakketje tot het spek krokant is. Draai 1 keer om om beide kanten krokant te bakken.
Leg op een amuselepel een hapje van de ui met een klein beetje rucola.
Leg daar het paté pakketje op en klaar! Uitserveren en zorg dat je zelf ook wat krijgt…