Alles in een grote schaal, roeren en bakken. En daarna met zijn allen een blondie happen. Deze ‘guilty pleasure’ is zo duivels lekker. Bijna onmogelijk om van af te blijven. Deze koek leent zich ook goed om per post te versturen. Per post? Jazeker! Per post. In deze coronatijd zijn genoeg mensen jarig. En dan trakteer je toch taart! Dan kun je tijdens je virtuele verjaardag toch nog samen een zoete traktatie eten. Werkte voor ons prima afgelopen keer. Alleen wel even rekening houden met de post vertragingen. Deze blondie kan prima een paar dagen liggen dus per post verzenden is geen probleem. De ingrediĆ«ntenlijst:
- 170 gram gesmolten boter
- 225 gram lichte basterdsuiker
- Vanille (extract)
- 1 ei
- 210 gram bloem
- 200 gram witte chocolade (in stukjes)
- 100 gram bevroren frambozen
- Pecannoten
Extra:
- Bakblik (circa 15 bij 23 cm)
- Bakpapier
- Garde
- Stevige houten lepel
Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius.
Smelt de boter. Doe de suiker in een grote kom en voeg de boter toe. Klop dit met een garde totdat het een gladde massa is. De warme boter zal de suiker lichtjes karamelliseren. Het is wel even flink spierballen gebruiken om dit allemaal goed door te mixen tot een gladde massa, maar het is waard.
Voeg al roerend de vanille en het ei toe. Let op dat het suiker-boter mengsel niet te warm is. Anders heb je zo een omelet in je blondie…
Voeg vervolgens de bloem toe en mix dit tot een ‘deegje’. Doe de stukjes chocola erdoor en vervolgens ook de bevroren frambozen. Roer dat door met een stevige houten lepel in plaats van een garde.
Bekleed een bakblik (circa 15 bij 23 cm) met bakpapier en stort de blondiemix erop. Is jouw bakblik nou 2x zo groot? Dan mix je toch gewoon 2x dit recept bij elkaar en stort je dat in het blik!?
Druk dit een beetje fatsoenlijk in het blik en zorg ervoor dat alles een beetje gemixt blijft. Het deeg laat zich wel wegdrukken, maar de brokken chocola en de frambozen wil je goed verspreid door de blondie hebben.
Verspreid vervolgens de pecannoten over de blondie en schuif hem voor 40 minuten in de oven.

Als de blondie uit de oven komt kun je hem uit het bakblik schuiven op een grote snijplank en in stukken snijden. Of laten afkoelen tot de chocolade weer uitgehard is. Ik verspreid de noten er zo over dat je daar mooi tussendoor kunt snijden. Dan heeft elk stukje een lekker geroosterd nootje.
Een heel verhaal dit, maar eigenlijk heel eenvoudig. Enjoy!