Afgelopen weekend gingen we picknicken. Even het bos in en vervolgens lekker met een stoeltje en een tafeltje wat lekkers nuttigen. Dit leek mij de uitgelezen kans om dit recept eens te proberen. Een stevige baksteen, maar wat een genot weer! In de buitenlucht met een warme bak koffie, thee of chocolademelk en dan deze jongen erbij! De ingrediëntenlijst:

Voor de brownie

  • 4 eieren
  • 200 gram donkere basterdsuiker
  • 200 gram boter
  • 300 gram pure chocola
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 snufje zout

Voor de cheesecake

  • 200 gram naturel roomkaas
  • 1 ei
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille of een stokje
  • 150 gram frambozen (vriezer of vers)

Zet de oven vast klaar op 180 graden Celcius en bekleed een bakvorm van circa 24 cm rond of 20 cm in het vierkant met bakpapier.

Klop de suiker met de eieren. 

Smelt de boter in een steelpan en voeg de chocolade toe. Blijf roeren tot de chocola is gesmolten. Haal de pan bij halverwege het smelten van de chocola van het vuur, want anders verbrandt de chocola. Blijf wel roeren! Giet de gesmolten chocolade boter bij de eieren en klop dit goed door.

Doe het samenvoegen al kloppend anders stollen de eieren door de warmte en krijg je een grote omelet. 

Als het mengsel wat dikker begint te worden, doe je het bakmeel en een snufje zout erbij en klop je dit goed door tot een mooi beslag.

Doe het beslag in de vorm.

Voor het cheesecakebeslag klop je de roomkaas met het ei, de poedersuiker en de vanille door elkaar. Giet dit op het browniebeslag in de vorm.

Duw de frambozen verspreid over de ’taart’ in het beslag. Het mag er hier en daar wel wat uitsteken, maar grotendeels in het beslag.

Zet de vorm voor 40 minuten in de oven. Nadat hij is gebakken laat je de brownie afkoelen tot kamertemperatuur en zet hem vervolgens voor een nachtje in de koelkast. De volgende ochtend snijd je hem met een scherp mes in puntjes. De brownie is zo compact dat het mes er behoorlijk in vast zuigt. Dus voorzichtig het mes weer eruit trekken, anders trek je de hele taart aan gort!

Koffie in de thermoskan, het bos in en genieten!

PS: de frambozen zou je ook kunnen vervangen door kersen uit blik. Even goed uit laten lekken en op dezelfde manier in de taart drukken.

Brownie cheesecake met frambozen

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *