Krijg je weer eens eters? Leuk, dan wordt het ook tijd om een mooi voorgerechtje te presenteren. Met deze carpaccio kom je dan een heel eind. Carpaccio slaat altijd aan en op deze manier geef je er dan weer net even een mooie twist aan. De presentatie is leuk en de smaak is geweldig. De ingrediƫntenlijst:
- Carpaccio
- Bladerdeeg
- Truffelmayonaise
- Rucola
- Pijnboompitjes
- Parmezaanse kaas of Grana Padano
- 1 ei
Zet de oven klaar op 190 graden Celcius.
Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
Snijd voor 1 tompouce, 1 blaadje bladerdeeg doormidden. Leg de 2 halve plakjes op het bakpapier. Prik in 1 helft wat gaatjes met een vork (deze rijst dan wat minder tijdens het bakken). Besmeer de andere helft met een kwastje met wat losgeklopt ei.
Bak de bladerdeegjes in 10 minuutjes tot de helft zonder gaatjes mooi opgebold is.
Haal de bladerdeegjes uit de oven en plaats de helft met de gaatjes op een bord. Besmeer deze met een klodder truffelmayonaise en leg daar een beetje rucola op.
Leg op de rucola een portie carpaccio. Daar bovenop wat kaas schaafsels. Deze maak je met een dunschiller. Daarmee schraap je schaafsels van de kaas.
Leg hier nog wat pijnboompitjes op en leg het dakje (de andere helft van het bladerdeegje) hier bovenop. De tompouce is klaar!
Eet smakelijk.