Dit is alles wat eigenlijk niet goed is. En daarom juist zo ontzettend goed! Chocola, cheesecake, bokkenpootjes… wat wil een mens nog meer. Fantastisch taartje als dessert of bij de koffie gewoon, omdat je er zin in hebt, dat laatste stukje als ontbijt. De ingrediëntenlijst:

  • 200 gram bokkenpootjes
  • 75 gram boter
  • 2 blaadjes gelatine
  • 80 gram poedersuiker
  • 150 ml slagroom
  • 80 gram chocolade
  • 400 gram roomkaas

Ik heb deze gemaakt in een springvorm van 18 cm.

Begin met het fijn malen van de bokkenpootjes in een keukenmachine. Bewaar 3 pootjes als decoratie. Ze hoeven niet helemaal aan poeder te zijn. Beetje stukjes is prima.

Smelt de boter en roer deze door de bokkenpootjes. Doe in de springvorm een bakpapiertje en doe hier bovenop het bokkenpootjes mengsel en druk dit aan over de bodem met de achterkant van een eetlepel. Zet de vorm in de koelkast.

Doe de blaadjes gelatine in een schaaltje met water.

Verwarm 120 ml slagroom in een pannetje tot bijna aan de kook. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer als de slagroom warm is de gelatine door de slagroom. 

Mix de roomkaas met de poeder suiker. Mix de slagroom door de roomkaas.

Hak 50 gram chocolade fijn en doe door het slagroom, roomkaas mengsel. 

Giet het mengsel op de bodem.

Verwarm de overige slagroom tot net aan de kook. Doe de overige chocolade hier doorheen. Dit is een heel klein receptje. Eventueel maak je iets meer. Verhouding 50-50. Laat het mengsel iets afkoelen en doe dan enkele klodders op de taart.

Met een saté prikker, trek je er dan een paar keer een paar lijnen doorheen. Een soort marmer effect creëer je dan. 

Zet de taart voor minimaal 3 uur in de koelkast. Na de 3 uur kan de taart uit de koeling.

Snijd de overige bokkenpootjes in 2 a 3 stukken en prik ze een klein stukje in de taart.

Als je nog een stukje chocolade hebt en die fijn hakt, kun je die er ook nog over strooien. Taartje klaar, genieten maar!

Straciatella, bokkenpootjes no bake cheescake

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *