Vitello tonato, dat is natuurlijk verrukkelijk. Een goede hamburger, die mag elke dag! Dus waarom niet de combinatie maken!? Deze burger van kalfsgehakt met een fantastische tonijn mayonaise is precies dat. Daar genieten we dan van. Lekker glas Chardonnay ernaast en je hebt een fantastische zomeravond 🌞. De ingrediëntenlijst:
Voor de burger:
- 500 gram kalfsgehakt
- 1 ei
- 4 sneedjes droog wit brood
- 2 el oregano
- 2 el verse basilicum
- 1 el witte wijn azijn
Voor de tonijnmayo:
- 250 ml droge witte wijn
- 1 ui
- 1 augurk
- 2 blikje tonijn (uitgelekt)
- 150 gram mayonaise
Garnituren:
- Kappertjes
- Sla
- Rood uitje
- Augurk
- Lekker burgerbroodje, liefst rond en iets kleiner dan de burger
Verwijder de korst van het witte brood. Doe de sneden zonder korst in een keukenmachine en maak kruimels van het brood.
Snijd de basilicum fijn.
Doe alle ingrediënten voor de hamburger in een kom en kneed het tot 1 geheel. Vervolgens maak je 1 dikke worst van het gehakt. De worst is zo dik als de hamburger breed moet worden. Snijd de gehakworst in 4 gelijke plakken voor 4 hamburgers.
Doe voor de tonijnmayo de wijn in een pannetje.
Snijd de ui in ringen en de augurk in plakken en voeg die aan het pannetje toe.
Laat de wijn nu langzaam inkoken tot ongeveer 100 ml. Laat dit afkoelen en haal de ui en de augurk eruit.
Doe de mayo in een keukenmachine en voeg de uitgelekte tonijn toe. Maal dit zo fijn mogelijk. Voeg de afgekoelde, ingekookte wijn toe en mix dit goed door.
Bak de hamburgers gaar.
Snijd een broodje open en leg hier een bodempje sla op. Leg daarbovenop vervolgens de hamburger. Doe op de hamburger een flinke schep van de tonijnmayo. Leg hierop een schepje kappertjes, wat gesneden rode uienringen en een paar plakjes augurk. Tenslotte nog de deksel van het broodje erop en een lekker glaasje inschenken (Chardonnay 🍷 of voor de bierliefhebbers een fris zoet biertje (Weizen, Blond of een fruitige en niet te bittere IPA 🍺)).
Weer zo’n lekker zomeravond gerechtje om buiten in de tuin onder de parasol in het zonnetje van te genieten.