Een beetje geluk op deze vrijdag de 13e. Een fijne zomerse salade. Zo een die voor de lunch, maar ook als hoofdgerecht prima voldoet. Het frisse van de perzik met een zoutje van de prosciutto maken een fijne combi met de geitenkaas. Weet niet zo goed wat ik hier verder over moet schrijven, het is gewoon heel erg lekker š. De ingrediĆ«ntenlijst:
- 4 perziken
- Handvol pecannoten
- 100 gram prosciutto
- 100 gram geitenkaas
- Gemengde bladsla
- 2 el balsamico azijn
- 2 el olijfolie
- 1 tl suiker
- 1 tl mosterd
Ontdoe de perziken van hun velletje. Verwijder de pit en snijd ze in partjes.
Rooster de perziken aan beide kanten in een grillpan.
Rooster de pecannoten in een schone pan.
Doe voor de dressing de olie, azijn, suiker en mosterd in een klein potje en schud dit goed door elkaar tot een mooie egale dressing.
Nu gaan we al een bordje opmaken. Doe een bedje sla op het bord en verspreid hier wat perzik over. Doe het zelfde met de prosciutto, de geitenkaas en de pecannoten. Sprenkel vervolgens wat van de dressing erover en, tadaah, een prachtige salade met perzik, prosciutto en geitenkaas.