Deze chocolade-plaat heb ik al eens eerder gedeeld. Alleen dan met andere vulling. Het idee is in elk geval exact hetzelfde en deze combi moet ik ook gewoon met jullie delen. Ik heb deze getrakteerd op kantoor en hij vond gretig aftrek! Volgens mij en mijn collega’s is het dus een winnende combinatie. De ingrediëntenlijst:

  • 200 gram cashewnoten/ gedroogde cranberry mix  
  • 50 gram marshmallows
  • 400 gram melkchocola
  • 1 blikje gecondenseerde melk

Extra:

  • Bakpapier
  • (Oven)plaat

Snijd de marshmallows in kleine stukjes en leg er een paar apart.

Verwarm de gecondenseerde melk, al roerend, in een pan op laag vuur. Breek de chocola in kleine stukken en voeg deze aan de melk toe wanneer deze bijna kookt. Zet het vuur af en roer totdat de chocolade is gesmolten.

Leg een klein handje nootjes en cranberries apart bij de marshmallows.

Voeg de cashewnoten en cranberries toe aan het chocolademengsel.

Voeg vervolgens de marshmallows toe en roer alles goed doorelkaar.

Stort dit op een met bakpapier bekleedde (oven) plaat.

Druk vervolgens de laatste achter gehouden vulling op het mengsel en laat de boel afkoelen totdat het stevig wordt. Dit kan in de koelkast.

Snijd de plaat chocola, na het afkoelen, in stukken. Uitdelen en lekker zelf ook snoepen natuurlijk.

Chocoladefudge

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *