Om je bloemkool eens naar een ander niveau te tillen. Dit keer in de oven gebakken met blauwe schimmelkaas, nootjes op een bladerdeegje. Kan hier verder niet zoveel over vertellen. Behalve dat het erg lekker was. Tegen mijn eigen verwachtingen in ben ik aan dit recept begonnen en de 2e ronde was ik zo tevreden dat ik hem zeker vaker ga maken! De ingrediëntenlijst:
- Halve bloemkool in roosjes
- 1 flinke prei
- 9 blaadjes bladerdeeg, ontdooid
- 1 el crème fraîche
- Grote hand voor pecan- of walnoten
- 150 gram blauwe schimmelkaas
Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius.
Kook de bloemkool voor circa 3 minuten in ruim water en giet deze af. Laat de bloemkool nog even goed uitstomen.
Snijd de prei in de lengte door en was hem goed schoon. Snijd er vervolgens halve ringen van en doe ze in de koekenpan. Bak de prei zover dat ie nog net een bite over heeft. Hij gaat zo nog in de oven en gaart daar nog door.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak van de 9 blaadje bladerdeeg een vierkant op de bakplaat. Laat de randjes net over elkaar heen liggen en druk die iets aan zodat je 1 groot vel bladerdeeg krijgt.
Smeer de crème fraîche op de bladerdeeg bodem. Laat de randjes vrij. Verspreid daar de prei over en leg de bloemkoolroosjes verspreid over de ’taart’. Brokkel de kaas er tussen en strooi de nootjes eroverheen.
Zet dit voor 20-25 minuten in de oven. Wanneer de bloemkool wat geroosterd eruit ziet en het bladerdeeg aan de randen mooi omhoog komt en begint te kleuren is je ’taart’ klaar!
Snijd hem in vieren en leg op 4 borden. Eetsmakelijk!