Om de eeuwenoude aardappel weer eens op een ander maniertje te gebruiken, heb ik hem eens op een stok geprikt. Pureren, bakken in de pan of oven in een laagje boter, of (blegh) alleen maar koken, dat kennen we allemaal wel. Dit brengt de pieper weer op een heel ander niveau. En dat is me toch leker! De ingrediëntenlijst:
- 2 flinke aardappelen
- 100 ml olijfolie
- 1 tl knoflook poeder
- 1 tl tijm
- 1 tl oregano
- peper en zout
- 100 gram geraspte parmezaanse kaas
- 4 satéprikkers
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Schil de aardappel en snijd deze in de lengte doormidden en vervolgens in halve centimeter plakken. Was de aardappelplakjes schoon en droog ze vervolgens goed af in een theedoek. Prik ze vervolgens op de 4 satéprikkers met telkens ongeveer een halve centimeter er tussen.
Doe de kruiden bij de olie en roer dit goed door. Smeer de piepers in met de olie en bestrooi daarna royaal met de parmezaanse kaas. Zorg dat de olie en de kaas ook goed tussen de plakjes in zitten.
Leg de stokken op een ovenschaal. Probeer de uiteinden van de stokken op de rand te leggen zodat de aardappel de bodem van de schaal niet raakt.
Zet dit vervolgens voor ongeveer een uur in de oven.
Na een uurtje zijn de aardappel mooi goud bruin en lekker krokant. Maak nog een lekkere mayo om erbij te doen of haal die uit een potje en serveer dit als bijgerecht bij iedere barbecue of welk stuk vlees je dan ook zin in hebt. Ik zit al bijna te kwijlen terwijl ik dit schrijf…