Fluffy pannenkoekjes

Recent heb ik eens geprobeerd om een Japanse fluffy pannenkoek te maken. Lekker luchtig en tikje zoet. Dit maakt een heerlijk ontbijtje waarbij je verschillende toppings kunt gebruiken. Op de foto heb ik een geroosterd walnootje, wat honing en banaan gebruikt, maar met bacon en gesmolten kaas is ook lekker! Of aardbeien met yoghurt (of slagroom). Ik ga gauw nieuwe maken, krijg er gelijk zin in!

Ingrediƫntenlijst:

  • 3 eitjes
  • 3 el suiker
  • 50 gram bloem
  • halve tl bakpoeder
  • scheutje vanille extract
  • scheutje melk

Split de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom samen met de suiker. Klop de eiwitten op tot luchtige stijve pieken.

Klop ondertussen de dooiers met de melk en de vanille luchtig.

Doe bij de dooiers de bloem en klop dit goed door elkaar. Als het te droog wordt, kun je een klein beetje melk toevoegen. Het moet net vloeibaar blijven.

Spatel vervolgens de eiwitten en 3 delen door het eigeel-beslagje. Zorg dat je goed lucht in het mengsel houdt. Je wilt niet te hard roeren. Je vouwt het ene soort van door het andere heen tot dat je geen wit meer ziet van de eiwitten.

Smelt vervolgens een klein klontje boter in een pan. Boter ook een serveerring in aan de binnenkant. Zet de ring in de pan. (Het kan ook zonder zo’n ring, maar dan krijg je niet zo’n mooi rondje pannenkoekje.)

Schep een lepel beslag in de ring en laat dit op midden/laag vuur bakken.

Haal de ring van het beslag af en probeer voorzichtig het pannenkoekje om te draaien en bak hem op de ander kant. Als beide zijden mooi goudbruin zijn is je pannenkoek klaar. Zelf heb ik ze gebakken met de deksel op de pan.

Serveer met jouw favoriete toppings!

Fluffy (souffle) pannenkoekjes

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *