Terwijl ik dit schrijf komt het met bakken uit de hemel. Toch prijs ik jullie nog even een barbecue gerechtje aan. Kan natuurlijk altijd in de oven, maar die smokey flavour ga je missen in deze. Dit gerechtje is heerlijk voor erbij of vooraf. Heerlijk eenvoudig:
- mini/ snackpaprika’s circa 10
- roomkaas 300 gram
- jalapeno’s naar smaak (uit een potje)
- serranoham 1 pakje a 80 gram
- ontbijtspek circa 20 plakken
- cajun kruiden
Snijd de paprika’s doormidden en ontdoe ze van de zaadjes.
Snijd de serranoham in kleine stukjes en doe hetzelfde met de jalapeno’s. Meng die met de roomkaas en roer goed door.
Vul de halve paprika’s met het roomkaas mengsel.
Wikkel om elke gevulde halve paprika een plak ontbijtspek.
Strooi wat cajunkruiden over de paprikahapjes.
Zorg dat je barbecue brandt op circa 130-150 graden. Leg een stukje rookhout in de kolen en plaats de paprika’s indirect op het rooster. Rook en gaar de paprika’s tot het spek een mooi kleurtje heeft (ongeveer een half uurtje). Haal ze van de barbecue en laat even rusten voor je ze verorbert!
