Net als vorige recept mocht ook deze niet ontbreken als traktaties. Ikzelf was hoogst verbaasd over de uitkomst. Misschien omdat ik niet de grootste kaas fan ben en al snel het saucijzenbroodje kies. Deze laat me echt hard twijfelen wat de juiste keuze is! De ingrediƫntenlijst:

  • 50 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 250 ml water
  • Half bouillonblokje
  • 150 gram pittige oude kaas (plus extra om er overheen te raspen)
  • 1,5 tl grove mosterd
  • Klein scheutje truffelolie
  • Peper
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 1 losgeklopt ei

Smelt de boter in een pannetje en kook ondertussen in een andere pan de 250 ml water.

Doe als het water kookt het bouillonblokje erbij.

Als de boter is gesmolten doe je de bloem erbij. Blijf dit goed door roeren terwijl de pan op het vuur staat om een mooie roux te maken. Als (zoals mij is verteld) de roux naar ‘gebakken koekjes’ begint te ruiken, is deze klaar en kan de bouillon erbij. 

Blijf dit goed doorroeren tot een dikke saus. Doe dan de kaas erdoor en laat deze er doorheen smelten. Blijf roeren, pas op dat het niet aan de bodem vast brandt! Voeg de peper, de mosterd en het scheutje truffel olie toe. Ik had nog truffelmosterd in de koeling staan. Deze heb ik gebruikt i.p.v. de grove mosterd en de olie.

Laat vervolgens deze dikke saus afkoelen op een platte (liefst rechthoekige) schaal voor circa 2 a 3 uur. Zorg ervoor dat de schaal licht vochtig is voordat de kaassaus erop gaat en smeer hem uit.

Verwarm daarna de oven voor en pak de ontdooide plakken bladerdeeg erbij. Deze mogen koud zijn (dat werkt makkelijker), op koelkast temperatuur.

Leg een plakje bladerdeeg klaar en leg daarop een deel van de afgekoelde kaassaus. Die kaassaus kun je afsnijden en voorzichtig op een helft bladerdeeg leggen. Vouw het bladerdeeg dicht en druk de randjes aan met een vork.

Leg de broodjes op een met bakpapier bekleed rooster en smeer ze in met het losgeklopte ei. Bak ze voor 20 minuten in het midden van de oven. Als je nu vorig recept er gelijk bij bakt, kun je mooi vergelijken! Mag jij bepalen of ik hierboven gelijk had met de moeilijkheidsgraad van de keuze welke nu het lekkerst is šŸ˜‹

Kaasbroodjes

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *