Als traktatie voor mijn vriendinnetje en haar collega’s, die tussen kerst en nieuwjaar keihard aan het werk waren, heb ik onderstaande saucijzenbroodjes gemaakt. Nu ben ik die bij ons op kantoor van de bakker gewend dus de drempel ligt vrij hoog. De verwachtingen had ik daarom iets bijgeschaafd naar beneden š. Ik mag dan ook wel zeggen dat de resultaten alle verwachtingen te boven waren! Het receptje zal ik bij deze met jullie delen, kun je zelf ook nog eens iemand trakteren. De ingrediĆ«ntenlijst:
- 300 gram half om half gehakt
- 1 sneedje brood
- Ongeveer 100 ml melk
- 1 grote tl oregano
- 1 kleine tl knoflook poeder (of een klein teentje, fijn gesneden of geperst)
- 50 gram parmezaanse kaas
- 10 plakjes bladerdeeg
- 1 ei
Ontdooi het bladerdeeg maar zorg dat het nog wel koud is. Koelkast temperatuur.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
Verkruimel de snee brood in de keukenmachine.
Doe het gehakt in een kom en kneed dit goed door met de oregano, knoflook, het brood en de kaas.
Doe er voorzichtig melk bij tot je een vrij kleffe gehaktbal hebt. Ik vind dat het gehakt niet te droog moet zijn en dus net lekker klef aan mag voelen. Dat voel je het best door met je handen de melk met het gehakt vermengen.
Leg een plakje bladerdeeg klaar en leg op 1 helft een worstje van het gehakt. Vouw de andere helft eroverheen en druk de randjes dicht met een vork.
Doe dit 10x en leg de broodjes op een met bakpapier bekleed rooster.
Sla tenslotte het ei los en bestrijk de broodjes met een laagje ei.
Schuif ze in het midden van de oven voor 25 minuten en klaar is kees.