Een fijn bijgerechtje deze middag. Worteltjes š„ worden over het algemeen saai gevonden hier in huis. Om ze aantrekkelijk te maken heb ik ze deze keer zo gemaakt. Lekker gestoofd in de boter met wat kruiden en een lepeltje honing. En zo doen we dat. De ingrediĆ«ntenlijst:
- 500 gram wortelen
- 50 gram boter
- 100 ml water
- Zout
- Tijm
- Honing
Snijd de wortels in gelijke grote stukken. Ik halveer ze door de lengte en snijd ze daarna in ongeveer gelijke lengtes. Mocht halveren niet genoeg zijn, voor een dikkere wortel, dan nog een keer in lengte doorsnijden.
Doe boter in de pan en laat smelten. Voeg de wortels bij de gesmolten boter en bak ze even lekker aan een paar minuten.
Giet het water erbij. Zout naar smaak en doe de tijm erbij.
Laat de wortels 10-15 minuutjes zachtjes stoven in het vocht.Ā Roer de wortels regelmatig om.
Doe halverwege een flinke scheut honing bij de wortels en laat lekker doorstoven. Het vocht verdampt en de boter en honing vormen een lekker laagje om de wortels.
Als het water te snel verdampt, voeg dan een klein beetje toe. De wortels zijn gaar zodra ze de voor jou gewenste bite hebben.Ā Dat ligt natuurlijk niet vast in tijd, proef ze dus na 10 minuten en bepaal hoelang je ze nog wilt laten doorstoven.Ā
Bak er een lekker schnitzeltje bij en wat piepertjes en je maaltijd is compleet š. Eet smakelijk!