Ja echt waar! Frieten van knolselderij. We hebben al eens eerder groente frieten geprobeerd. Meestal zonder een echt enthousiaste reactie. Deze frieten echter, deden ons verbazen! En zo moeilijk is het ook allemaal weer niet. De frituurpan ontbreekt in ons huishouden dus gaan ze in de oven. Het resultaat is zeer smakelijk, maar qua structuur nog steeds niet vergelijkbaar met een echte aardappel friet uit het vet. Het plaatje op de site waar de eerste versie van onze frieten vandaan komt, deed ook anders beloven dan de foto die ik hieronder heb. Een waardige, gezonde vervanger is ons inziens dan weer wel. De smaak is wel goed en is dat niet veel belangrijker? De ingrediëntenlijst:

  • 0,5 knolselderij
  • Paprikapoeder
  • Olijfolie
  • Zout

En een oven om in te bakken

Verwarm die laatste vast voor op 200 graden Celsius en leg een velletje bakpapier op de bakplaat.

Schil de knolselderij en snijd hier mooie, lange, even grote frieten van. Van circa 1 cm dikte. Dit komt de kwaliteit van de frieten echt ten goede. Zo zijn ze aan het eind van de baktijd allemaal even gaar. Heb je er een dikkere friet in zitten, is die minder gaar. Is de friet dunner, grote kans dat ie verbrand.

Doe de frieten in een kom en besprenkel met een dun laagje olie en doe er een theelepel paprikapoeder bij. Schud de kom als een pro om zodat alle frieten een laagje olie en paprikapoeder krijgen. Of gebruik je vingers om er eens lekker doorheen te roeren met het zelfde resultaat.

Nu komt een geduld klusje. Leg de frieten netjes op de bakplaat. Zodat ze elkaar niet aanraken. Het lijkt wel een plaat met een leger soldaatjes dat in de wacht staat voor appèl. 

Zet de plaat ‘soldaatjes’ in het midden van de oven en bak ze voor 20 minuutjes. Haal de plaat uit de oven en keer de frieten om om ze vervolgens nog 10-15 minuten te bakken.

Leg de frieten in een schaal en strooi er wat (zee)zout overheen. Dikke klodder mayo er bij fris slaadje en een lekker braadworst en dan lekker eten!

Knolselderij frieten

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *