Nu had ik het in mijn vorige post al over de bijgerechten die ik mocht maken voor een diner. Dit recept kwam daar ook op tafel. Het thema was herfst/ wild. En wat schreeuwt nu meer herfst dan pompoen. Oke, paddenstoelen misschien. Dus dan combineren we die twee toch lekker! De ingrediëntenlijst:
- 600 gram pompoen
- 400 gram aardappel
- 400 gram gemengde paddenstoelen
- 1 rood uitje
- Klont boter
- Scheutje melk
- Nootmuskaat
- Peper en zout
Schil de aardappel en de pompoen en snijd ze in ongeveer gelijke blokken.
Kook ze vervolgens gaar.
Snijd ondertussen de paddenstoelen en de ui in stukken.
Stamp de aardappel en de pompoen tot een puree. Voeg daar een scheutje melk bij en een klontje boter. Voeg de nootmuskaat toe en peper en zout naar smaak.
Bak ondertussen de paddenstoelen in een klontje boter samen met de ui.
Maak een gat in de puree en serveer daar de paddenstoelen in. Eet smakelijk!