Spareribs… Een hele klus zal je wel denken, maar dat hoeft niet per se. Het is een beetje een cheat, maar het kan toch makkelijk en sneller dan vanaf 0 beginnen met een pas geslacht varken. Deze ribben komen uit het vak van de supermarkt. Voorgegaarde ribben. Vaak hoeven die alleen maar even gegrild te worden op de bbq bijvoorbeeld. Het kan ook anders. Door ze nog even een uurtje extra te garen vallen ze zowat van het bot! Daarnaast een lekkere bbq saus naar keuze. En deze frisse zomersalade met watermeloen. De ingrediëntenlijst:
- Voorgegaarde spareribs van de supermarkt
- Halve watermeloen
- 100 gram pistachenoten (ongezouten)
- 100 gram feta
- 100 gram kersen
- 1 tl honing
- 1 el witte wijn azijn
- 1 el olie
De ribben mogen in een voorverwarmde oven op 110 graden Celcius. In een ovenschaal laten we ze daar een goed uur in staan.
Dan hebben we genoeg tijd om de salade te mengen (kan ook 10 minuten voor de eindtijd van de oven 😉, tijd zat).
Ontpit de kersen en snijd die doormidden.
Snijd de watermeloen in hapklare blokjes.
Haal het schilletje van de pistachenoten af (tenzij je ze lui koopt, zonder schil, dan hoeft dat niet).
Doe dat allemaal in een schaal en verkruimel de feta erover. Je mag hier natuurlijk ook nog wat blaadjes van jouw favoriete sla soort bij doen als je dat lekker vind!
Voor de dressing doen we de ingrediënten (honing, azijn en olie (evt. kan er ook nog een tl mosterd bij)) bij elkaar in een schaaltje of flesje en meng ze goed. Als je nog een klein leeg potje hebt van iets, dan kun je het daar goed in doen. Dan schud je de dressing door elkaar en als je dan minder dressing gebruikt, zet je het zo in de koelkast voor een volgende keer.
Als de ribbetjes gaar zijn serveer je die in mooie stukken op een bord met een flinke schep van deze salade en je hebt weer een prachtig gerechtje op tafel gezet.
Eet smakelijk!