Wat nou Dr. O.? Kwarktaartjes maken we gewoon zelf. Geen poeders maar echte aardbeien 👊! Dat pakt heerlijk uit en is praktisch even veel moeite als eentje uit een pakje. En de liefde die je erin stopt maakt het alleen nog maar lekkerder. De ingrediëntenlijst:
- 180 gram digestive koeken
- 100 gram boter
- 50 gram witte chocolade
- 500 gram aardbeien
- 500 ml kwark
- 200 ml slagroom
- 4 el suiker
- 4 blaadjes gelatine
Ik gebruik hier een springvorm van 18 cm, maar die is wat krap voor dit recept. 20 cm zou beter zijn.
Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier.
Smelt de boter. Verkruimel de koeken en giet de boter erbij. Roer goed door elkaar. Nu kun je de chocolade smelten en door de koekkruimels roeren, maar je kunt ze ook klein snijden (hagelslag grootte) en erdoor roeren. Kies maar!
Stort het koekkruimel-boter-chocolade mengsel op de bekleedde springvormbodem en druk deze goed aan met de achterkant van een eetlepel. Zet hem nu in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
Voor de vulling klop je de slagroom met 4 eetlepels suiker luchtig.
Doe de gelatine velletjes in een bakje koud water.
Verwarm de aardbeien (exclusief 6 aardbeitjes ter decoratie) in een steelpannetje en prak ze terwijl ze warm worden. Doe ondertussen de kwark bij de slagroom en sla die er nog even luchtig doorheen.
Als de aardbeien een warme sappige jam vormen, laat je deze ietsjes afkoelen. Doe de blaadjes gelatine erdoorheen. Als de aardbeien te heet zijn gaat de werking van de gelatine stuk. Roer dat door tot de gelatine is opgelost.
Giet de warme aardbeien bij de slagroomkwark en klop het er nog even goed doorheen.
Haal je bodem uit de koeling en giet de aardbeien-kwark-slagroom op de bodem. Zet dit geheel voorzichtig terug in de koelkast en laat afkoelen en opstijven. Dit kost een uurtje of 2 (minstens).
Als de taart stevig is, kun je hem met de laatste aardbeien mooi maken zoals jij dat wilt.
Eventueel een mooi toefje opgespoten slagroom erop. Of schaaf met een mes krullen van een reep chocolade om erop te leggen. Laat je fantasie de vrije loop 🎂!