Jummie wat een fijn taartje. En zo eenvoudig. Witte chocolade en frambozen blijft toch een gouden combi. Het is wel weer een stevige. Dus heb ik hem in een kleine vorm gemaakt 😇. Lijkt het toch minder. Alhoewel je dan geneigd ben minder puntjes te snijden! De ingrediëntenlijst:

  • 250 gram mascarpone
  • 400 ml slagroom
  • 50 gram poedersuiker
  • 100 gram witte chocolade + extra om te raspen
  • 50 gram boter
  • 200 gram bastognekoeken
  • 1 bakje frambozen

Begin met de boter te smelten en verkruimel ondertussen den bastognekoeken.

Bekleed een springvorm met bakpapier.

Als de boter is gesmolten doe je die bij de koeken en roer die goed door. Doe de kruimels in de vorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. De bodem is nu klaar.

Klop de slagroom met de mascarpone en de poedersuiker tot een lobbige room. 

Smelt de chocolade en voeg die al roerend / kloppend toe aan de room. Pas op dat je de room  niet te ver doorslaat. Dan wordt het te dik. Het moet net mooi blijven staan. 

Giet de chocolade-mascarpone room op de bodem en zet 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Na die 2 uur haal je hem eruit en leg je de frambozen er bovenop. 

Nu nog de chocolade erover raspen en je taartje is klaar!

Witte chocolade mascarpone roomtaart

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *