Voor ons personeelsblad bij CROP, mocht ik dit keer samen met Frederique koken. Zij heeft een mooi dessertje bedacht wat ik hier met jullie mag delen. Ik was erg verrast dat zoiets moois, eigenlijk heel simpel en voor iedereen wel te maken is. Heerlijk frisse zomerse smaken. Prachtige afwisseling van zoet en zuur. Ik zou dit in een restaurant kunnen bestellen! Kijk maar eens naar dat prachtige plaatje wat erbij zit.
Ingrediënten rood fruit parels.
- Neutrale olie (zonnebloem bijvoorbeeld)
- 125 gram suiker
- 125 gram water
- 4.5 gram agar agar
- 200 ml roodfruit coulis
Bereiding roodfruit parels:
- Plaats een bak met de neutrale olie in de vriezer voor minimaal 3 uur
- Breng de coulis, suikerwater en agar agar al roerend aan de kook.
- Giet de vloeistof in een spuitflesje en houd warm.
- Haal de olie uit de vriezer en druppel de vloeistof in de koude olie.
- Zeef de pareltjes en bewaar deze in de koeling tot gebruik
Ingrediënten lemoncurd:
- 3 citroenen
- 200 gram suiker
- 115 gram boter
- 2 eieren
- 2 eidooiers
Bereiding lemoncurd:
- Was de citroenen en rasp deze in een bak.
- Voeg daar suiker aan doe en meng dit goed door.
- Voeg de citroen en boter ook toe. Verwarm dit mengel au bain marie totdat de boter volledig is gesmolten
- Kluts de eieren en eidooiers samen in een bakje en giet dit bij het mengsel. Roer dit direct goed door zodat het ei gemengd is voordat het kan gaan stollen. Ei stolt bij 62 graden.
- Roer dit allemaal goed door tot de gewenste dikte.
- Bewaar in de koelkast
Boodschappen:
- Neutrale olie
- 315 gram kristalsuiker
- 4.5 gram agar agar
- 200 ml roodfruit coulis/ sap
- 3 citroenen
- 115 gram boter
- 4 eieren
- Vers rood fruit
- merengue
Keukenmatriaal
- Plastic afsluitbaar bakje
- Steelpan
- Garde
- Spuitflesje
- Pannenlikker
- Snijplank
- Mesje
- Hitte bestendige kom
- Snijplank
- Zeef
Het dessert
Dit dessert is mooi in een bord of kom. Doe de lemoncurd op het bord en maak er iets moois van. Snijd wat rood fruit en leg dit er bij. De merengue kan je er ook leuk tussenleggen, en maak af met de pareltjes. Tip van Frederique bij de opmaak: ‘Altijd oneven aantallen gebruiken (5 aardbeien, 7 frambozen, 11 bosbessen etc.), dat oog mooier!’
(Evt. kan je nog een cress er bij leggen, ik raad de astina cress aan. Te koop bij o.a sligro)