Zo maar zin in iets Aziatisch. Dacht dan aan ingelegde wortel, sojasaus en pepers. Beetje zoetigheid ertegenaan aan lekker eten. Schud ik zo een salade uit mijn mouw waar wel een lekker eendje bij past 🦆. Zo’n eendje smaakt best lekker met een beetje rook smaak. Daarom heb ik hem op de kamado gelegd. Diezelfde eend smaakt ook goed wanneer je hem in de pan of de oven bakt natuurlijk! De keuze is aan jou. De ingrediëntenlijst:

  • 2 eendenborsten
  • 1 wortel
  • Scheutje witte wijn azijn
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 bosuitje
  • Een half rood uitje
  • 1 handje cashewnootjes
  • Een halve komkommer
  • 1 zakje gemengde sla

Dressing:

  • 1 tl gemberpoeder (of een klein stukje verse gember)
  • 1 tl citroengras poeder
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 el sojasaus
  • 1 el limoensap
  • 1 el rietsuiker
  • 3 el sesamolie (of anders een neutrale olie)

De eendenborsten gaan we mee beginnen. Deze heb ik op de kamado gerookt en gegaard en toen ze op temperatuur waren nog even op het vel gegrild. Uiteraard kun je ze ook in de oven bakken en afgrillen in de pan.

Snijd de vel kant in. Hieronder zit een laagje vet wat dan mooi uitbakt. Leg de eend met de vel kant op het rooster van de bbq of in een ovenschaal. Bak de eend op 200 graden Celsius tot de kerntemperatuur van 60 graden Celsius is bereikt. Bak vervolgens op de vel kant op directe hitte in de bbq of in een grillpan nog 1 tot 2 minuten (pas op dat ie niet zwart wordt 😁) tot circa 65 graden Celsius.

Ondertussen kunnen we de dressing maken voor de salade. Snijd de peper zo klein als je kan. Pers de knoflook uit en doe alle ingrediënten in een potje of flesje met een dop of deksel. Schud alles goed door elkaar tot je een mooie dressing hebt. 

Rasp de wortel grof. Doe die in een schaaltje met de witte wijn azijn. Laat dit even trekken.

Snijd de tomaatjes in vieren en snijd de ui in halve ringen. Snijd ook de bosui in ringetjes en de komkommer in blokjes.

De eend zal nu wel gaar zijn. Dus dan kunnen we een bord op gaan maken! Doe een handje sla op een bord, verspreid hier wat wortel, ui, bosui, tomaatjes, cashews en komkommer over. Dress de salade met de dressing. Serveer de eend ernaast. Eventueel kun je die vast voor snijden in mooie dunne plakjes. Staat leuk, smaakt er niet anders op wanneer je hem op je bord moet snijden 😋! Smakelijk eten.

Aziatische salade met eendenborst

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *