- 1 bavette (ongeveer 1 kilo)
- een handvol pijnboompitten
- een handvol rucola
- paar zongedroogde tomaten
- Pesto
- Parmezaanse kaas
Stook de barbecue op tot 100-110 graden Celsius. Gebruik de heatdeflector (hitte schild/ steen) voor indirecte warmte.
Voor de rollade, snijd je de bavette in. Maak er 1 grote lap van dus over de lengte in snijden, horizontaal maar wel zodat het niet 2 lappen vlees worden.
Smeer de binnenkant in met de pesto en leg er de pijnboompitten, zongedroogde tomaten en de rucola op. Maak met een dunschiller vlokken Parmezaanse kaas en leg die er ook op. Ik heb bewust geen gewichten genoteerd, zodat je dit naar smaak kan toevoegen.
Rol de bavette op tot een rollade met uiteraard de vulling aan de binnenkant.
Snijd 7 a 8 stukjes touw (slagerstouw bij voorkeur) waarmee je de rol vlees kunt vast knopen. En 2 langere stukken om hem ook in de lengte op te kunnen knopen.
Steek nu wat rookhout in je kolen in de barbecue en leg vervolgens de rollade op het rooster. Steek een temperatuurmeter tot de kern van het vlees en wacht tot die 55 graden Celsius aangeeft. De rollade is dan gaar. Laat hem nog even een kwartiertje rusten (om de sappen goed door het vlees te laten verdelen) en snijd hem aan om er lekker van te smullen.