Heerlijk ovenschaal receptje. Met voldoende groentes. Echt een verrassing was dit. Een koolhydraatarm gerechtje met voldoende groente. Een kleinere portie kan ook prima als lunch volstaan. Wij hebben er ’s avond lekker van gegeten. Ingrediëntenlijst:
- 1 bloemkool
- 1 rode ui
- 125 gram spekjes
- 100 gram (ongeveer 😉) belegen kaas
- 5 medium eieren
- 125 gram crème fraîche
- flinke tl paprikapoeder of kerriepoeder (optioneel)
Extra:
- Ovenschaal
- Salade naar eigen smaak
Snijd de bloemkool in roosjes, niet te groot, hapklare stukken. Kook deze voor 10 minuten. Giet af en laat flink uitwasemen in een vergiet zodat ze nog een hoop vocht kwijt raakt.
Bak de spekjes en laat na het bakken het overtollige vet uitlekken. Vang dit op in een schaaltje.Snipper de ui en bak even kort in een lepel van het spekvet.
Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden Celcius.
Klop de crème fraîche even goed los en meng in een grote kom met de eieren en de geraspte kaas door elkaar. Voeg hier het spek en de ui bij.
Doe vervolgens de goed uitgelekte bloemkool erbij. Als deze nog erg nat is, kun je ze met keukenpapier even droogdeppen.
Breng het mengsel op smaak met de paprikapoeder of kerriepoeder (optioneel) en giet het geheel in de ovenschaal. Bak dit zo’n 40 minuten in het midden van de oven.
Verdeel over de de ‘fritatta-quiche’ over de borden en serveer met een handje sla. Deze sla kun je naar wens mengen met komkommer en/ of paprika met een lichte dressing van bijvoorbeeld azijn, olijfolie en eventueel een tl mosterd. Maak het lekker fris en geniet ervan.