Zo’n avond waarop je in de (koel)kast kijkt en ziet wat er nog ligt. Mmm… radertjes beginnen te draaien en je denkt: ‘Daar zou ik wel eens een wrapje omheen kunnen draaien!’ Nou zo’n avond was het. Ik zag kaas, gehakt, paprika, ui en een open pak tortilla’s. Oven aan en gaan! De ingrediëntenlijst:

  • 500 gram gehakt
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • Bosui
  • 1 blik zwarte bonen/ kidneybonen
  • 1 blikje maïs
  • Mexicaanse kruiden
  • Geraspte kaas
  • 6 a 8 tortilla’s (in mijn schaal paste er maar 7)

Verwarm de oven op 180 graden.

Laat het blikje bonen en de mais uitlekken in een vergiet of zeef.

Snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes. Doe deze in de pan en fruit ze even aan.

Doe het gehakt erbij en bak dit rul.

Voeg aan het eind naar smaak de Mexicaanse kruiden toe. Bak even mee en doe de bonen en de maïs erbij.

Roer nog even door tot alles warm is.

Pak ovenschaal erbij en doe er een tortilla in. Schep deze vol met wat je in je pan hebt zitten. Vouw hem dicht en prik hier een tandenstoker in om hem dicht te houden.

Herhaal dit totdat je schaal vol zit met gevulde tortilla’s. Strooi de kaas erover en schuif de schaal in de oven. Doe dit voor 10 a 12 minuutjes en zet bij de laatste 3 minuten de grill even aan.

De kaas wordt mooi bruin van het grilletje. Haal de schaal uit de oven en strooi hier nog wat bosui ringetjes overheen. Aan tafel!

Burrito Mexicano uit de oven

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *