Gumbo van Hans

  • Olijfolie
  • 300 gram gerookte spekreepjes
  • 1 winterpeen
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 20 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 650 ml water
  • 2 kippen bouillonblokjes
  • 1 blik tomaten blokjes
  • 1 blik kidneybonen of chili bonen
  • 1 zak diepvriesgarnalen (schoon en ongekookt)

Steek de barbecue aan en plaats de dutch oven of zet een pan met dikke bodem op het vuur.

Snijd de peen in blokjes, snipper de ui en snijd de knoflook klein.

Doe de olie in de pan en voeg de spekreepjes toe. Bak de spekjes en roer regelmatig door.

Voeg nadat de spekjes klaar zijn de winterpeen, ui en de knoflook toe. Bak deze zo’n 5 minuten mee.

Doe vervolgens de boter erbij. Als deze is gesmolten voeg je de bloem toe en bak je dit ongeveer 10 minuten mee. De bloem moet gaar baken. Je hebt nu een roux (met groente en spekjes) gemaakt. Deze zorgt ervoor dat de gumbo wat dikker wordt.

Verkruimel nu de bouillonblokjes in de pan en voeg het water toe. Laat dit aan de kook komen en voeg de tomatenblokjes toe. Laat dit een uurtje zachtjes pruttelen en roer het af toe even door.

Als laatste doe je de garnalen en de bonen erbij. De bonen mag je half uit laten lekken voor je ze toevoegt. Laat de gumbo doorkoken tot de garnalen roze en krom getrokken zijn. Ze zijn dan gaar. Dit duurt niet zo lang. Ongeveer 1 a 2 minuten.

De gumbo is nu klaar. Lekker om hier rijst of brood te eten! Of allebei. Eet smakelijk.

Gumbo van Hans

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *