Dit is me een mooi gerechtje. Een simpel kippendijtje met je eigen gemaakte pindasaus, krokant uitje, bosuitje en een plakje komkommer. Het klinkt heel veel, maar het enige dat een beetje werk is is de pindasaus. Probeer zo ook eens een kippendijsaté op je bbq! De ingrediëntenlijst:
- Kippendijen
- Komkommer
- Krokante uitjes
- Bosui
- Handje pinda’s
- 3 flinke lepels pindakaas
- 200 ml melk
- Scheutje sojasaus
- 1 el basterdsuiker
- Sambal naar smaak
Snijd de komkommer voor iedere portie en paar dunne plakjes en snijd de bosui in ringetjes.
Doe de pindakaas met de melk, suiker en sojasaus in een steelpannetje en verwarm dit langzaam. Roer het tijdens het verwarmen goed door. Doe aan het eind naar smaak een lepeltje sambal erbij.
Gril de kippendijtjes gaar.
Leg een dijtje op een bord en doe hier een schep pindasaus op. Strooi daar wat krokante uitjes overheen. Leg er vervolgens wat plakjes komkommer op en maak af met wat ringetjes bosui en een paar pinda’s.
Dat wordt weer genieten!