Een geslaagd receptje voor het hele gezin. Ze zijn hier dol op wraps met gehakt en allerlei groenten (komkommer, paprika, tomaat, maïs, etc). Nu laat ik vooral de wraps weg. Verder lijkt het er erg veel op. Het gehakt mengsel bevat een handje groente en de paprika is natuurlijk ook al groente! Kids vol met vitamine en nog blij ook. De ingrediëntenlijst:
- 500 gram gehakt (rund bij voorkeur, kip, varken of gemengd kan ook prima)
- 3 puntpaprika’s
- 1 grote ui (wit of rood)
- 1 blikje maïs
- 1 handje vol cherrytomaatjes
- Kaas
- Mexicaanse kruiden
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
Leg de paprika’s in een ovenschaal met de open kant naar boven.Rasp de kaas (tenzij je die geraspt hebt gekocht natuurlijk, dan is dat niet nodig).
Laat het blikje maïs uitlekken.
Snijd de tomaatjes doormidden.
Snipper de ui en doe in een grote pan. Zet deze zachtjes aan en laat de ui glazig worden. Voeg dan het gehakt toe en bak dat rul.
Doe er de Mexicaanse kruiden bij naar smaak.
Voeg de tomaatjes en de maïs toe en laat even door verwarmen nog.
Verdeel het gehaktmengsel over de paprika’s in de ovenschaal.Verdeel de kaas erover en zet dit voor 10 a 15 minuten in de oven.
Eventueel nog een handje sla met komkommer en wat extra tomaatjes ofzo, klein beetje dressing. En klaar! Kinderen aan tafel, bordjes onder die boten en smullen maar!
PS: Gouden tip: mocht je wat van het gehaktmengsel overhouden? Omdat het wat veel is in de paprika’s? Bewaar dit voor de volgende dag. Pak er dan 2 boterhammen bij. Beleg die met kaas en doe het gehaktmengel er tussen. Leg dit in het tosti-ijzer of grill en bak deze tot een heerlijke tosti! Beetje ketchup met een flinke drup sriracha erbij en je hebt een top lunch. Ik heb hier helaas geen plaatje van. Komt misschien nog. Deze tosti was namelijk op voor ik er een foto van heb kunnen maken 😊.