Een hele fijne salade met peer, pecannoten en geitenkaas. Een complete maaltijd. Niet zoveel over te vertellen behalve dat dit een stuk beter is dan de gemiddelde ijsbergsla, tomaat, komkommer salade die bij een gemiddeld gezin op tafel komt. Overigens hoop ik dat de gemiddelde lezer van dit blog zich wel beseft dat dat niet echt een salade genoemd mag worden. Enige overeenkomst is misschien dat er in deze salade ook uitgebakken spekjes zitten 😊. Ingrediëntenlijst:

  • 2 flinke conferenceperen (niet te zacht)
  • 100 gram geitenkaas(schijfjes)
  • 1 handvol pecannoten
  • 1 bakje spekreepjes
  • Balsamicoazijn
  • Honing
  • Boter (echte boter) om in te bakken
  • Gemengde sla, veldsla, bladsla net waar jij van houdt

Rooster de noten in een droge pan en zet aan de kant in een bakje.

Bak de spekjes krokant in de pan. Doe in een bakje met een keukenpapiertje en laat uitlekken. Het overige spekvet mag weg.

Schil de peren en snijd ze in blokjes.

Smelt een klont boter in de pan en voeg de peren toe. Bak de peren. Ze worden nu wat zachter. Ze mogen best even lekker bakken in de boter. Voeg ondertussen de balsamicoazijn toe en een ‘swirl’ honing. En laat nog even doorbakken.

Het vocht onder de peren dient straks als dressing van je salade.

Doe een hand sla op een bord. Verspreid hier wat spekjes en noten overheen en breek de geitenkaas in stukjes eroverheen.

Schep nu royaal peren op het bord en dress de boel met het vocht uit de pan.

Het is lekker als de peren nog warm zijn. Je hebt nu een prachtige lauwwarme salade om van te genieten! En het was nog eenvoudig ook.

Perensalade met balsamico

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *