De zomer komt er weer aan. Dan is een frisse salade natuurlijk weer heerlijk! En om die af te maken leggen we daar deze keer een paar plakken van een heerlijke half om half rollade bij 😁. Het framboosje in de salade geeft een heerlijk fris zuurtje als tegenhanger voor de in honing gekaramelliseerde pecannoten! Alles lekker in balans. De ingrediëntenlijst:
- Half om half rollade (of eendenborsten)
- Gemengde bladsla
- Frambozen (vers of uit de vriezer (maar dan wel ontdooid))
- Pecannoten
- Honing
- Yoghurt
- Mierikswortelpasta
De rollade braden we rondom aan in de boter. Geef hem een mooi bruin kleurtje en zorg dat ie goed dichtgeschroeid is. Daarna steken we in het dikke gedeelte een vleesthermometer. Die stellen we in op 68 graden Celsius en dan leggen we hem in een ovenschaal met de boter en vleessappen uit de pan en gaat ie in de oven op 125 graden Celsius. Wanneer die gaar is, leg hem dan nog even te rusten onder een los aluminium folie.
De salade is vrij simpel: Doe en handje noten in een droge pan en bak ze zachtjes. Als ze een beetje gebakken zijn druppel je er een paar eetlepels honing over en laat deze lekker karamelliseren. Pas op dat de honing niet verbrand!
Voor de dressing mix je 2 eetlepel yoghurt met 2 theelepels mierikswortelpasta.
Leg een portie sla op een bord, doe daar een handje noten overheen. Verspreid er wat frambozen tussen en besprenkel met enkele theelepels dressing. Leg er vervolgens een paar plakjes dun gesneden rollade naast en je bordje is klaar om te serveren!
Nu heb ik in de titel ook het woord ‘eendenborst’ staan. De rollade kun je namelijk goed vervangen door eendenborst. Dit smaakt ook fantastisch!
Snijd de eendenborst voorzichtig op de huidkant in met een scherp mes. Snijd niet in de vlees laag, maar alleen in de vetlaag van de borst. Maak een mooi ruitjespatroon.
Bak de eendenborst op de huidkant voor circa 6-8 minuutjes op medium hitte. Het vet moet er uit bakken. Draai hem vervolgens om en bak hem nog 1-2 minuten op de andere kant.
Laat de borsten even rusten (paar minuten) voor je ze aansnijd. Leg deze dan in plaats van de rollade naast de salade! Heerlijk!