Deze heb ik grotendeels gestolen van internet. Eigenlijk zijn het 2 verschillende recepten van verschillende sites. Aangezien ik me er nooit aanhoud, vind ik dus dat ik dat prima kan delen hier… Zeg maar dat ik er meer door ben geïnspireerd dan dat ik het heb gestolen. Het resultaat mag er wezen! Wat wil je dan ook, de basis is een goed gebakken entrecote. Dat is al een feestje zonder die bieten. Toch vullen ze elkaar wel mooi aan. De ingrediëntenlijst:
- 2 steaks, entrecotes in dit geval
Voor de chimichurri:
- 1 tomaat
- Halve rode ui
- 1 rode peper
- 1 teen knoflook
- Handje peterselie
- Flinke scheut olie
- Kleinere scheut azijn
Voor de bieten:
- 4 rauwe rode bieten
- Olie, peper en zout
- 200 gram hüttenkäse
- Handje peterselie
- Handje gezouten pistachenoten (geschild)
Schil de bieten en pak ze in in aluminium folie met een scheutje olie, peper en zout. Prik een paar gaatjes in de folie met een vork en doe ze een uur in de oven (in een ovenschaal voor het geval ze gaan lekken) op 200 graden Celsius.
Hak de nootjes en de peterselie en doe in een kom met de hüttenkäse en roer door elkaar. Laat dit staan tot je bieten klaar zijn. Dit is een vulling/dressing voor je bieten.
Hak nu voor de chimichurri de rode peper, knoflook, peterselie en ui in grove stukken. Doe deze in een keukenmachine en hak grof. Hak de tomaat ook grof en voeg die nu toe samen met de olie en de azijn en laat die machine nog even draaien.
Als de bieten klaar zijn, bak je de steaks. Kerntemperatuur 54 – 57 graden Celsius. Leg deze even op een bord afgedekt met aluminium folie en laat een paar minuten rusten. Dit is belangrijk voor de sappen van het vlees. Deze trekken op dat moment er goed in. Doe je het niet en snijd je de steaks aan, dan loop het er allemaal uit. Vet zonde!
Doe in die rusttijd de bieten op een bord en doe het hüttenkäse prutje erop. Leg de steak ernaast en doe daar een schepje van de chimichurri op 🥩. Mooi gerechtje voor een zondagmiddag.