Bij de barbecue eens een andere salade? Dan moet je dit eens proberen. Het is op zich al een hele maaltijdsalade. Kwestie van portioneren š. Hij is lekker fris en heeft toch een dingetje door de rode ui die erin zitten. Gewoon maar eens proberen zeg ik. De ingrediĆ«ntenlijst:
- 500 gram sperziebonen
- 2 rode uien
- 1 zoete aardappel
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1 handjevol pecannoten
- 1 blok saladekaas of feta
- Olijfolie
- Citroensap
- Honing
- 2 eieren
- Zout en peper
Snijd de ui in dunne ringen en doe ze in een grote schaal. Doe hier een scheut olijf olie bij en evenzoveel citroensap en honing. Doe hier een snuf peper en zout bij. Laat de ui rustig marineren terwijl je de rest klaar maakt.
Maak de bonen schoon en breek ze een keer doormidden. Kook de bonen beetgaar (7 minuten) en laat ze goed uitlekken. Doe de eieren bij de bonen en kook ze mee.
Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Bak de zoete aardappel in de olie.
Snijd ondertussen de tomaatjes doormidden en doe bij de ui. Doe ook de bonen en de zoete aardappel in de schaal en schep door elkaar heen.
Bak de noten in een droge pan. Snijd de kaas in kleine blokjes. Doe de noten en de kaas bij de salade en meng nog eens goed door elkaar.Ā Pel de eieren en snijd in vieren en leg ze op de salade.
Nu de barbecue aan, wat worstjes grillen en je hebt een top avond!