Even lekker uitgebreid lunchen of een lichter avondmaal. Met deze paprikaboot ga je dit wel redden. Ik gebruik hier weer een puntpaprika, maar met een gewone paprika kan dit natuurlijk ook prima. Een verrassend lekker gerechtje vond ik dit zelf. De ingrediëntenlijst:
- 3 paprika’s
- 100 gram chorizo (of ietsjes meer ;))
- 1 ui
- 100 gram crème fraîche
- 1 teen knoflook
- 100 gram mozzarella
- Peterselie
Zet de oven vast klaar op 180 graden Celcius.
Snijd de chorizo in kleine blokjes en snipper de ui. Snijd ook de knoflook fijn.
Snijd de paprika’s door midden (gewone paprika’s haal je het dakje vanaf) en verwijder de pitjes. Plaats de paprika’s in een ovenschaal.
Bak de chorizo in een schone pan tot hij vet los begint te laten. Dit vet is dan weer goed om de ui aan toe te voegen en de knoflook. Bak dit tot de ui lekker glazig begint te worden in een paar minuten. Haal dan alles uit de pan.
Bak in dezelfde pan (die nog vet is van de chorizo) de eieren met de peterselie al roerend. De eieren moeten niet droog worden! Als ze dan als een nat roerei gebakken zijn haal je de pan van het vuur.
Doe nu de chorizo met ui bij de eieren en doe de crème fraîche erbij. Roer dit goed door.
Schep het mengsel in de paprika’s en zet dit in de oven voor 30-35 minuten. Trek de mozzarella uit elkaar en verspreid dit over de paprika’s en bak voor nog eens 10-15 minuten.
Aan tafel!