Het was weer soepdag vandaag. En vandaag koos mijn vriendinnetje voor kippensoep. Dus op zoek naar een receptje en er weer een eigen draai aan geven šŸ˜‰. Bleek dat toch weer een gouden draai te zijn! Dus mag ik dit lekkers met jullie delen. De ingrediĆ«ntenlijst:

  • 400 gram kippendijen
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • Kippenbouillon blokje
  • 1 liter water
  • 1 blikje of pakje kokosmelk
  • 150 gram mihoen
  • Scheut olijfolie
  • 1 ei (per soepkom)
  • 1 el krokante uitjes (per soepkom)

Maak eerste de groente schoon. De prei snijd je tot 1 cm voor de wortels over de lengte door. Dan kun je het zand er goed uit wassen. Snijd vervolgens de prei in halve ringen, de ui en de paprika in kleine blokjes.

Kook de eieren in 7 a 8 minuten tot ze net hard zijn.

Doe de olie in de soeppan en zet die op een middelhoog vuur. Doe vervolgens de groente in die pan.Ā 

Bak in de ondertussen de kippendijen in een grillpan met wat peper en zout tot de kip mooi bruin en gaar is.

Als de groente lekker aangefruit zijn, verkruimel je de bouillon blokjes er over en giet vervolgens een liter kokend water erbij. Breng de soep aan de kook en laat 10 minuutjes doorkoken.Ā 

Doe vervolgens de kokosmelk erbij en de mihoen en kook door tot de mihoen gaar is.

Snijd de kip in reepjes en snijd de eieren in parten.

Schep de soep in een kom en leg de kip en de eieren erin.Ā 

Maak de soep af met de krokante uitjes. En, voila, een heerlijke kippensoep! Eet smakelijk!

Kippensoep met kokosmelk en krokante uitjes

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *