- 1 komkommer
- 200 gram ongezouten pinda’s
- bosje lente ui
- 1 paprika
- 4 el kokosrasp
- blikje maïs
Dressing:
- 1 tl sambal oelek
- 2 el gembersiroop
- 2 el zonnebloemolie
- 1 el limoensap
Snijd de komkommer en de paprika in blokjes en doe die in een schaal. Snijd de lente ui in ringen en voeg aan de salade toe. Doe de uitgelekte maïs, de kokos en de pinda’s erbij en schep alles goed door elkaar.
Doe de ingrediënten voor de dressing in een potje. Draai het deksel erop en schud ze goed door elkaar.
Schep wat salade op je bord en giet hier wat van de dressing bij en eet smakelijk.
Je kunt de dressing ook in de schaal bij de salade doen. Ik vind het fijn om dit zelf te kunnen doen, zo bepaal je zelf hoeveel dressing er op je salade gaat!
Komkommer salade met kokos