De titel zegt het al, een goed belegd naanbrood. De pesto maakt hem geweldig. Eet je dit hele broodje, dan heb je een complete maaltijd! Delen is natuurlijk ook fijn, als je dat lukt. bij de borrel bijvoorbeeld. En anders doe je een halfje als lunch toch!? De ingrediëntenlijst:

  • 2 naanbroden
  • 35 gram gepelde pistachenoten
  • 3 handjes rucola
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram Pecorino kaas
  • Flinke scheut olijfolie
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 bol mozzarella (ongeveer 150 gram)

Bak de naanbroden volgens de verpakking.

Houd paar nootjes apart en doe de rest in een keukenmachine samen met de rucola, knoflook en de olijfolie. Rasp de kaas en doe die ook in de keukenmachine. Maal dit tot een gladde pesto.

Snijd de champignons in plakken en bak ze in een beetje olie. 

Als de broden klaar zijn, kunnen we ze gaan beleggen. Besmeer met een flinke laag van de pesto en verdeel hierover de champignons. Trek vervolgens de mozzarella uit elkaar in stukken en verspreid die hierover. Snijd de overgebleven nootjes in stukken en strooi die over het brood. 

Eventueel kun je er nog een blaadje rucola tussen leggen en wat extra geraspte kaas.

Naanbrood met pistachepesto, champignons en mozarella

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *