Zo nu en dan verdien je een goede burger. 1 van goed vlees met heerlijke toppings in een goed broodje. Zo een die je met 2 hand vasthoud, je mond ver genoeg open probeert te doen om hem er in te duwen, je vervolgens bijt en de sappen over je wangen lopen. Waarbij je je bijna schaamt dat je hem zo zit te eten, maar je moet wel! Dat ding vraagt erom en je kunt je zelf niet beheersen. Als je naar dit plaatje kijkt begin je toch ook al te watertanden? Ik in ieder geval wel 👼. Ik zal het recept met je delen. Ingrediëntenlijst:

  • Burgerbroodje
  • Bacon / ontbijtspek
  • Rode ui
  • Tomaat
  • Cheddar
  • Blaadje sla
  • Barbecue saus
  • En natuurlijk een goede rundvlees burger

Eerst maken we de toppings gereed zodat je kunt gaan bouwen zodra de burger gaar is. Begin daarvoor met het krokant bakken van de bacon. Dit doe je in een droge pan. Het vet van het spek, zorgt ervoor dat het niet zomaar vast bakt. Draai het geregeld om totdat het mooi krokant wordt. 

Vervolgens gaan we krokante uitjes maken. Snipper hiervoor 2/3 van de rode ui. Doe een laagje olie in een pan (niet te zuinig). Zodra de olie heet is, doe je gesnipperde ui in de pan. Je frituurt ze als het ware. Zet ondertussen een schaaltje klaar met keukenpapier. Houd de uitjes goed in de gaten dat ze niet zwart worden. Ze moeten wel mooi bruin worden! Zodra ze dat zijn, schep je de ui uit de pan en laat ze uit lekken op het keukenpapier. 

Snijd de rest van de ui in halve ringen en snijd 2 plakjes tomaat.

Zo, dat is klaar. Nu de burger mooi medium bakken. Niet te gaar, het is tenslotte rund en dat mag wel een beetje rosé zijn van binnen. De buitenkant natuurlijk wel mooi krokant bakken. Leg voor de laatste minuut de cheddar op de burger zodat die kan smelten.

Het broodje mag ondertussen ook even geroosterd worden aan de binnenkant. Dan kunnen we gaan opbouwen.

Begin met de onderkant van je broodje. Leg hierop een blaadje sla. Leg hierboven op de burger, vervolgens de bacon, tomaat, rauwe ui en krokante uitjes. Smeer op de deksel een klodder barbecuesaus en leg het deksel op het broodje.

Schenk je zelf een lekker biertje in en je kunt beginnen met knoeien… uh, het eten van je burger 🍔!

Perfect classic burger

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *